Delayer učinkuje kot rahla lokalna anestezija, ki hkrati ustvari tanjšo plast na površini penisa.
Penis je tako manj občutljiv.

 

Delovanje

 
Delayer gel® je kozmetični proizvod z vsebnostjo izbranih rastlinskih izvlečkov, namenjen moškim, ki se soočajo s prezgodnjim izlivom  (prehitro ejakulacijo). Delayer gel učinkuje kot rahla lokalna anestezija, ki hkrati ustvari tanko plast na površini penisa. Penis je tako manj občutljiv, s čimer boste lahko bolje nadzirali svojo ejakulacijo ter imeli občutno daljši spolni odnos.
 
Delayer gel zmanjšuje občutljivost, a ohranja prijetne občutke. Izdelek deluje tudi kot lubrikant, navlaži kožo penisa in jo ščiti. Uporaba je enostavna in možna tudi sočasno z uporabo kondoma in drugih lubrikantov. Delayer spray je brez barve, prijetnega vonja in ne vsebuje benzokaina.
 

Sta ravno pričela uživati v spolnem odnosu, a ga je prekinil prehiter izliv?

 
Imate občutek, da puščate partnerko nepotešeno? Bi radi dlje uživali v spolnih aktivnostih? Se vam je že zgodilo, da ste se morali zaradi prehitrega izliva opravičevati partnerju? Večina spolnih odnosov traja manj kot 7 minut pri čemer pogosto eden izmed partnerjev ostane nepotešen.
 

Uporaba je enostavna.

 
10-20 minut pred spolnim odnosom nanesite dva odmerka gela na penis. Gel počasi utrete v penis ter pustite, da začne delovati. Delayer gel je prijetnega vonja in ne vsebuje benzokaina. Vsebuje različne rastlinske izvlečke (virginijski nepozebnik, nageljnove žbice, olje poprove mete itd.) z namenom optimalnega delovanja.

 
   
 

Delayer gel®

  • Namenjen moškim, ki se soočaajo s prezgodnjim izlivom

  • Zmanjšuje občutljivost penisa in ohranja prijetne občutke

  • Naravne aktivne sestavine (eterično olje klinčkov ter poprove mete in virginski nepozebnik) delujejo kot anestetik

  • Propilen glikol in glicerol vlažita in zmanjšujeta trenje

  • Prijetnega vonja, brez okusa

  • Enostavna uporaba in hitro učinkovanje

  • Priročno in diskretno pakiranje


 
   PREZGODNJI IZLIV


Prezgodnji izliv se pojavi, ko moški doživi orgazem in ejakulira semensko tekočino prehitro in nekontrolirano, brez daljše predhodne stimulacije oz. prej kot bi si sam želel. S prezgodnjim izlivom se sreča večina moških, po ocenah pa se s tem redno sooča tudi do 25% moških. Če se prezgodnji izliv pojavlja prepogosto, lahko to postane neprijetna težava in zdravstveni problem. V tem primeru je vsekakor dobro ukrepati, saj lahko dolgotrajne težave s prezgodnjo ejakulacijo vodijo v psihološke težave, stres in dodatno pomanjkanje seksualne samozavesti, ki je ključna za kvalitetne spolne odnose.

V študijah1, ki so preučevale partnerski odnos v primerih, ko se moški sooča s prezgodnjim izlivom, so ženske poročale o bistveno večjih spolnih težavah z zmanjšanim zadovoljstvom, večjo stisko in medosebnimi težavami kot partnerice moških, ki nimajo težav s prezgodnjim izlivom. Reševanje težav s prezgodnjim izlivom je tako pomembno ne le za boljše počutje in samozavest moškega, temveč tudi za kvaliteten partnerski odnos.


 


Odpravljanje motenj prezgodnjega izliva in nasveti za boljšo spolnost


Obstaja več načinov reševanja težav s prezgodnjim izlivom oz. ejakulacijo:

1. Psihoterapetvski pristop; z individualno ali partnersko terapijo se uporablja različne svetovalne, vedenjske in psihoanalitske tehnike z namenom krepitve samospoštovanja, odpravljanja občutka strahu in manjvrednosti,

2. Različne tehnike samopomoči; samozadovoljevanje pred spolnim odnosom, tehnika stiskanja, stop-start metoda itd.,

3. Zdravljenje z zdravili; antidepresivi v manjših odmerkih lahko pozitivno vplivajo na izboljšanje stanja pri prezgodnjem izlivu,

4. Lokalni anestetiki; gel zmanjšuje občutljivost penisa in s tem omogoči daljši spolni odnos preden pride do izliva.


   

 

"Delayer gel je namenjen prav moškim, ki se soočajo z prezgodnjo ejakulacijo in si želijo dolgotrajnih, sproščenih in kakovostnih spolnih odnosov. Delayer gel vsebuje skrbno izbrane zeliščne izvlečke brez stranskih učinkov.”

  

Pogosti vzroki prezgodnjega izliva


Prezgodnji izliv se pogosto povezuje s psihološkimi dejavniki, vendar je v zadnjem času čedalje več dokazov, da so tovrstne težave povezane tudi z biološkimi in fiziološkimi dejavniki:


Psihološki dejavniki:
živčnost in strah pred neuspehom, povezan predvsem z neizkušenostjo v spolnih odnosih,
stres in depresija,
problemi v odnosu,
občutek krivde, zadrege ali frustracije


Fiziološki dejavniki:
erektilna disfunkcija; moški, ki imajo probleme pri vzpostaviti in vzdrževanju erekcije, pogosto hitijo pri doseganju erekcije, kar pogosto privede do prehitre ejakulacije,
preobčutljivost penisa; nekateri moški imajo zelo občutljiv penis (glavico) in že najmanjša stimulacija lahko privede do prezgodnjega izliva,
vnetje in infekcija sečil in problemi prostate; prezgodnja ejakulacija je pogost simptom vnetja sečil ali problemov s prostato,
posledice operacij in travme.


Biološki dejavniki:
Visok nivo hormonov; napaka pri sproščanju hormonov med spolnim odnosom,
Visok nivo neurotransmiterjev oz. živčnih prenašalcev (serotonin) v možganih,
Nenormalni mišični refleks pri ejakulaciji.
 
Vsekakor poskusite čim bolj uživati v intimnosti in se sprostite. Z večanjem seksualne samozavesti boste lažje nadzorovali ejakulacijo. Svetujem vam tudi:

1. Skrbite za zdravje
Nadzirajte dejavnike, kot so visok krvni tlak, diabetes, kronične bolečine itn. Jejte zdravo. Čezmerna telesna teža slabo vpliva na zdravje, slabo zdravje pa posledično na spolnost. Izogibajte se alkoholu in kajenju, saj oboje slabo vpliva na zmožnost doseganja in ohranjanja erekcije.

2. Gibajte se
Dodajanje gibanja vsakodnevni rutini poveča vzdržljivost, zmanjša utrujenost in prispeva k seksualni vzdržljivosti. Poleg rednega razgibavanja, s katerim krepite svoje telo, dodatno pozornost posvetite mišicam spodnjega dela trebuha, ki pomagajo pri erekciji, in jih učvrstite. Lahko se lotite tudi Keglovih vaj za moške in si zagotovite dolgotrajnejši užitek.

3. Vaja dela mojstra
Naučite se podaljševati svoj užitek; vsaka erekcija še ni razlog za takojšnji orgazem. Ljubite se počasneje, uživajte v trenutku in ga podaljšujte ter se osredotočite nanjo. Če si ne zaupate, uporabite kondom, ki bo poskrbel za zadržanost. Bodite spolno aktivni; predolga vzdržnost dodatno okrepi težave, medtem ko redni spolni odnosi prispevajo k bolj kakovostni spolnosti.

4. Eksperimentirajte
Preizkušajte nove spolne položaje in tehnike: tovrstne spremembe lahko prispevajo k reševanju težav v spolnosti.
Prezgodnji izliv se deli tudi na:
Vseživljenjski ali primarni; vseživljenjska prezgodnja ejakulacija se pojavlja vedno ali skoraj vedno, začenši s prvimi spolnimi odnosi oz. tudi med samozadovoljevanjem;
Pridobljeni ali sekundarni; pridobljena prezgodnja ejakulacija se razvije po predhodnih spolnih izkušnjah brez težav z ejakulacijo. Pogosteje je povezan z dejavniki tveganja, kot so na primer erektilna motnja itd.